Premieren rykker nærmere…

Så er Premieren på “The Sound of Music” på Det Ny Teater ved at rykke nærmere.

I dag havde vi vores absolut sidste prøvedag i prøvelokalet, hvilket er et stort skridt frem mod en endelig forestillingog jeg er meget spændt på de kommende dage.

I morgen har vi SitzProbe, hvilket vil sige at vi for første gang skal synge forestillingen igennem med hele orkestret og få en idé om hvordan det hele kommer til at lyde. Det er ALTID en ekstrem spændende og medrivende lang dag hvor mange “dele” samler sig i en forhåbentlig glædelig lyd og atmosfære:)

På torsdag starter de såkaldte delte prøver med teknisk gennemgang af hele forestilling. I næsten en uge bruges der derved kun tid på at samle alt teknisk ved forestillingen sammen, dvs alle spillescener som ikke har sceneskift eller andre tekniske udfordringer i form af eks. Lynskift, store kulisser, drejescene eller andet, springes over. Vi har derfor ikke en fornemmelse af selve forestillingen førend en dag, eller sådan noget, før vores første fulde gennemspilning med alt. kostume, parykker, sminke, scenografi, musik, lyd osv. Derfor er det her er nok den hårdeste tid i hele prøveforløbet på at få en stor musical på benene. Der er meget ventetid i fuld kostume, lyd, paryk osv. da alle “afdelinger” på teatret er afhængige af at se hvordan det hele ser ud samlet. Lyset skal designes så det passer til farverne af de forskellige kostumer og de skal vide præcis hvor vi står og går så evt. følgespots kan følge os præcist hver aften. Lyden skal vide hvordan vi synger vores sange, hvornår vi synger kraftigt, hvornår vi synger svagt, og i det hele taget hvem der synger og siger hvad hvornår. Påklæderne skal have mulighed for at afprøve deres forskellige ruter på forestillingen… og må jeg herved lige sige, at de nok får en hulens masse at lave. haha. jeg tror næsten ikke at Von Trapp børnene og jeg har andet en lynskift hver eneste gang vi går ud af en scene(!!) skift af tøj som skal klares på, nogle gange, få sekunder…!!!! Teknikkerne på scenen skal vide hvor vi står og går ift. hvad de allerede har “dry-techet”. Koreografen tjekker at alle står og går hvor de skal på de tidspunkter som er bestemt af hende. scenografen/kostumedesigneren tjekker at det hele ser ud som han vil have det skal se ud og Instruktøren samler alle trådene og giver ordrene ude fra salen;)

Dvs. alt, som i alt samles og det er en ekstrem langsom og udmattende proces, da der, som i nok kan høre, er mange kokke og tråde at holde styr på. Men det er også her hvor man endelig mærker det hele “give mening” og langsomt for hver dag der går, glæder man sig bare mere og mere til en endelig gennemspilning hvor alt bare “klapper” og derefter medrivende forpremierer og tilsidst en kulmination i form af vores PREMIERE d. 17/8 kl 19.30 !

Husk vi spiller til og med nytårsaften og man kan købe sine billetter her 🙂

 

unnamed-5 unnamed-8 unnamed-2 unnamed-3 unnamed unnamed-1 unnamed-7 unnamed-4 unnamed-6

Læs mere om forestillingen her

 

Glæder mig til at se DIG i teatermørket 🙂

 

Kærligst

Maria Lucia