THE SOUND OF MUSIC

HURRA nu er det endelig blevet officielt!

Til efteråret skal jeg spille rollen som “Maria” i Rodgers & Hammerstein’s fabelagtige musical “The Sound of Music” og jeg glæder mig helt vildt!

unnamed-1Jeg havde fornøjelsen af at spille denne rolle i 2002 i en amatør opsætning på Vilhelmsborg Festspil da jeg gik i 2.g i Århus… en drøm der gik i opfyldelse for en lille pige som er vokset op med denne film på repeat. Og nu, 13 år senere, får jeg lov til at gøre det igen i Det Ny Teater’s helt igennem smukke og professionelle rammer. Filmen har i år 50 års jubilæum og verden summer atter af den uforlignelige musik, senest ved Oscar uddelingen hvor selveste Lady Gaga leverede et flot medley.

Læs mere her i et smukt interview med Julie Andrews og Christopher Plummer i Vanity Fair

se Lady Gaga’s optræden ved dette års Oscar uddeling her

 

Håber inderligt vi ses i teater mørket på Det Ny Teater i København til efteråret 🙂

 

Kærligst, Maria

 

 

THE SOUND OF MUSIC på 

Det Ny Teater til efteråret

  • Maria Lucia som Maria
  • Jens Jacob Tychsen som Kaptajn von Trapp
  • Louise Fribo og Tina Kiberg deler rollen som abbedissen
  • Stor børneaudition på Det Ny Teater 25. april

Premiere: 17. september kl. 19:30

Det Ny Teater præsenterer en pragtopsætning af en af teaterhistoriens største musical­­-klas­sikere, når teatret d.17. september i år har premiere på Rodgers og Hammersteins THE SOUND OF MUSIC.

THE SOUND OF MUSIC er den autentiske og romantiske historie om, hvordan den unge novice Maria Rainer forlader klosteret for at blive guvernante for kaptajn von Trapps 7 børn, der er opdraget med militærisk disciplin. Snart vinder hun børnenes tillid, og gradvist faderens hjerte. Forestillingen er indbegrebet af livsglæde og stærke familiefølelser. THE SOUND OF MUSIC er også den spændende og dramatiske historie om den kompromisløse von Trapp, der nægter at tilpasse sig nazismen og i stedet vælger at flygte fra landet sammen med sin familie, da tyskerne marcherer ind i Østrig.

Rodgers og Hammerstein har skrevet forestillingens sange, der i dag alle er evergreens, bl.a. Edelweiss, The Sound of Music, My Favorite Things, Do-Re-Mi, Maria, Climb Ev’ry Mountain og The Hills Are Alive.

Stjernecast

Maria Lucia vender i rollen som Maria tilbage til Det Ny Teater, hvor hun senest har spillet hovedroller i bl.a. Beauty and the Beast og Wicked.  Over for hende kan publikum glæde sig til at opleve Jens Jacob Tychsen som Kaptajn von Trapp.

Ud over talrige teaterroller er Jens Jacob Tychsen kendt af et stort publikum for sine roller i Forbrydelsen II og Borgenpå DR1, og han kan i øjeblikket opleves i TV2s serie Bade-hotellet i rollen som Edward Weyse. Jens Jacob siger om sin medvirken i forestillingen: ”Jeg ser frem til at medvirke i The Sound of Music, fordi det ubetinget er en af de allerbedste af slagsen. Den er for alle aldre og rummer det hele. Og så kunne man vist ikke ønske sig et bedre sted end Det Ny Teater at lave den.”

Om rollen som Maria siger Maria Lucia: ”Maria er en stærk kvindetype, som prøver sig selv af, for at finde ”sin vej” i livet. Jeg tror mange mennesker kan genkende sig selv i hende, da vi alle på en eller anden måde kæmper for at finde ”meningen” med vores liv, og at kaste sig ud i ting, man ikke med det samme kan se meningen med, kan vise sig at være det bedste, som er sket nogensinde, også selvom man bliver bange og forvirret undervejs”.

Den berømte rolle som Abbedissen deles af Louise Fribo og Tina Kiberg. Louise Fribo har gennem de sidste 25 år haft et væld af roller i musicals og operaopsætninger både herhjemme og i udlandet, senest bl.a. i Andrew Lloyd Webber-succesen Love Never Dies på Det Ny Teater. Tina Kiberg er Kongelig Kammersanger og har i årtier været en af de største kvindelige operasangere herhjemme.

Husvennen og impresarioen Max spilles af Steen Springborg, der på Det Ny Teater senest har medvirket i Wicked ogSinging in the Rain. I alt medvirker over 50 skuespillere, sangere, dansere og musikere.

Det Ny Teaters produktion iscenesættes af Daniel Bohr, der har iscenesat en række store succeser på Det Ny Teater, senest Love Never Dies, Annie og Evita. Den spektakulære scenografi er skabt af Paul Farnsworth, der tidligere har skabt en række scenografier til Det Ny Teater, senest til Billy Elliot The Musical, Love Never Dies og Wicked.

Talentfulde børn søges

I THE SOUND OF MUSIC skal i alt 18 børn deles om de seks roller som Kaptajn von Trapps børn. I den forbindelse afholder Det Ny Teater børneaudition den 25. april. Der søges såvel piger som drenge, der skal have gode sangstemmer og gerne scenisk erfaring. For yderligere information om børneaudition, se www.detnyteater.dk under Jobs.

 

En elsket klassiker

 THE SOUND OF MUSIC er en af de mest elskede og spillede musicals, og den har været opført på utallige scener over hele verden. Manuskriptet er af Howard Lindsay og Russel Crouse, baseret på Baronesse Maria von Trapps selvbiografi The von Trapp Family Singers. THE SOUND OF MUSIC havde premiere på Broadway i 1959 og vandt 8 Tony Awards herunder Bedste Musical, Bedste Manuskript og Bedste Musik.   Forestillingens musik har solgt mere end 5 millioner albums. Filmen af samme navn fra 1965, der vandt 5 Oscars og er den mest populære filmmusical nogensinde, kan i år fejre 50-års jubilæum.

 

Læs mere om THE SOUND OF MUSIC på Det Ny Teater på www.detnyteater.dk