Om Maria Lucia

Maria Lucia er vokset op i Risskov, Århus og har brugt det meste af sin fritid gennem skoletiden på at synge, spille teater og spille musik. 

Hun har sunget i kor i 8 år (Århus Pige- og Drengekor under ledelse af Helle Høyer) samt stået på de skrå brædder i mange amatørmusicalopsætninger fra hun var 8 år. Hun fik sin første hovedrolle i “Frk. Nitouche” som 16 årig på friluftscenen Vilhelmsborg Festspil syd for Århus og drømte om at gøre det til sin levevej. 

I 2001 deltog Maria i Talent konkurrencen ”Unge Sangere” og vandt en 3. plads samt Talent prisen.

Maria Lucia blev student i 2003 fra Århus Katedralskole samt afsluttede en 2-årig MGK (Musikalsk Grundkursus) eksamen samme år. 

I November 2003 vandt hun TV2 talentkonkurrencen POPSTARS SHOWTIME og udgav derefter sit første soloalbum “That’s just me”, EMI (2004), med hitsinglerne “Taking Back My Heart” og “Something Worth Leaving Behind”. 

“Taking Back My Heart” lå på førstepladsen af hitlisten i 8 uger i træk og Albummet solgte over 22.000 eksemplarer og gik guld og platin. Hun var ydermere nomineret til en Nordic Music Award ’04 for ”Best Danish upcoming Name” + ”Best Danish Hit”.

I 2005 fik Maria Lucia sin professionelle scenedebut som hovedrollen Belle i musicalen ”Beauty and the Beast” på Det Ny Teater, Kbh, og siden dengang har hun haft et hav af hovedroller på de danske scener landet over.

Maria Lucia modtog i 2006 Reumerts Talentpris for sine roller i “Beauty and the Beast” og “West side Story” og i 2011 modtog hun Prisen for at være Årets sanger for sin præstation i musicalen “Wicked” og er derved den første sangerinde inden for Musical som har modtaget den prestigefulde pris. 

I 2015 modtog hun ydermere den meget omtalte og blåstemplende “Teaterpokal” også som den første Musicalsangerinde i Danmark.

Maria Lucia har lagt stemme til et hav af Tegnefilm og Titelsange (se DUBBING) men er nok mest kendt for stemmen hun lægger til Snedronningen Elsa i Disneys store succes tegnefilm “Frost” / “Frozen”. Frozen vandt i 2014 en Oscar for bedste filmmusik og var i 2020 nomineret til en Oscar for sangen ”Into the unknown”, som Maria optrådte med ved Oscar Gallaen i L.A.

Hør Maria Lucia synge den danske version af ”Let it Go” her.

Maria Lucia har rejst land og rige rundt som solist ved mange koncerter, bl.a. i 2011 og 2014 hvor DR Underholdningsorkestret og DR vokalensemblet med stor succes afholdt en række koncerter hvor kendte sange fra Disney Klassikere blev fremført. Hun har også været på koncert turneerne “I love Musicals” i 2014 og “I love Musicals 2” i 2016

Maria Lucia har også optrådt i adskillige TV sammenhænge samt medvirket i TV2 serien “Store Drømme” i 2009.