Annie Get Your Gun – Anmeldelser

Showbiz, når det er bedst!

★ ★ ★ ★ ★ ★

“Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Helt på sin plads med hendes mange navne, for hun er musicalens ukronede dronning. Hun spiller den naive, glade, dygtige og drengede skytte Annie Oakley med fuldt overlæg. Hun gør Annie til en ufrivillig sjov og charmerende westernpige, der spiller kærlighedsspillet med åbne kort. Sublim skuespiller og fantastisk sangerinde!”

Maria Lucia er der for alle pengene.

“..Annie er et unikum. Maria Lucia Heiberg Rosenberg er der for alle pengene. At hun mestrer hvirvelbevægelserne med geværet, jovist, og at hun kan synge partiet krystalsplitrende klingende flot, så sandelig, men tillige også i sit væsen slå gnister, evner formørkelse, klarer fortvivlelse og bag alt det eksplosive forbliver gådefuld, se, det er kunst”.

Weekendavisen

MARIA LUCIA ER EN VIDUNDERLIG ANNIE

★ ★ ★ ★ ★ ★
“Annie spilles med udstråling som en solopgang i juli af Maria Lucia. Hun i sig selv er hele aftenen værd, og da hun i anden akt slår de sidste søm i sin rolles forvandling fra snavset riffeltøs til underskøn ungmø i showstopperen ‘solskin, måneskin, og stjerneskær’, er man ikke ét sekund i tvivl om, at det er en præstation i verdensklasse, hun leverer. Hun er lige så vidunderlig som den attråede kærlighed, hun i en anden klassiker synger om”. “Maria Lucia leverer en præstation i verdensklasse i Det Ny Teaters opsætning af musicalen “Annie Get Your Gun”, der ikke gør ret meget forkert”.

”Annie Get Your Gun” er et pletskud

“Luksusindpakket og charmende opsætning af historien om præriepigen og mesterskytten.”

Sådan får man ram på succes!

★ ★ ★ ★ ★ ★
“Man har også stjernepower i hovedrollen som Annie Oakley i Maria Lucia Heiberg Rosenberg, som spiller en Annie der er skrap og grov – men også med et sårbart indre. På Det Ny er det også lykkedes at matche Annie med en ligeså showstealing leading man – nemlig Carsten Svendsen som spiller Frank Butler med en selvsikker arrogance der kun skjuler en usikkerhed der gør at vi elsker hans figur. Deres samspil slår også de rigtige gnister og de rigtige hjertetråde, så forelskelsen også bliver lyslevende fra dem begge. To meget flotte præstationer der i den grad er med til at hive stjerner hjem til forestillingen”. “På Det Ny Teater bliver musikken spillet og sunget til topkarakter”. “Det er klassisk broadwayteater fra en tid hvor karaktererne var todimensionelle, men hovedrolleindehaverne på Det Ny Teater gør dem vedkommende og menneskelige. Det samspil kan man kun give fem stjerner”.

Uimodståelig "Annie Get Your Gun"

★ ★ ★ ★ ★ ★
“På Det Ny Teater brillerer Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Carsten Svendsen i Daniel Bohrs legende og kærlige instruktion”. “Musical: “Annie Get Your Gun” er en musical i mesterklasse. I Det Ny Teaters opsætning – og med Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Carsten Svendsen som det perfekte match – bliver forestillingen en eksplosion af musik, sang, dans og scenografi”. “Maria Lucia Heiberg Rosenberg er rørende, sjov og uimodståelig som Annie, der udvikler sig fra en skrubsak af en skydegal drengepige til en – tilsyneladende – lady. For det herlige ved Maria Lucias Annie er, at hun bevarer sin snusfornuft, snarrådighed og humor. Uanset hvor mange medaljer, man hænger på hende, ændrer hendes klangbund og hjerte af guld sig ikke. Og så har Maria Lucia aldrig været bedre syngende end nu”.

Musical-verdensmester imponerer

Irving Berlins ørehængere lyder godt på Det Ny Teater.
★ ★ ★ ★ ★
“Verdensmesteren i musicals, Irving Berlin, har leveret melodier og sangtekster. Danmarksmesteren i musicals, direktør Niels-Bo Valbro, står bag opsætningen. Musicalprimadonna Maria Lucia Heiberg Rosenberg har titelrollen. Med den trio på aftrækkeren kan Annie Get Your Gun ikke skyde ved siden af. Det gør forestillingen heller ikke. Den rammer i plet, skønt originalmaterialet er fra 1946. For de unge, der faldt, er der gamle over alt!”. “Men det er Maria Lucia, som bærer forestillingen med sin charme, sødme og klingende klare stemme. Tænk, at der kan være så megen lyd i så lille en kvinde! Det er forståeligt, at hun er fast inventar i Det Ny”.

Hun fremstår bedre end nogensinde før. Bravo!

★ ★ ★ ★ ★ ★
“Annie Get Your Gun på Det Ny Teater er musical på den skønne, bramfrie og gammeldags facon. Hele teatermaskineriet med alt hvad det rummer af snurrende vindmaskiner, kæmpemæssige dukker og storslåede sceneskift er i brug i sigtet efter at præsentere musicalens klassiske og relativt spinkle historie om den skydeglade bondetøs Annie Oakleys møde med Buffolo Bills Wild West Show på en ny luksuriøs måde. Der er kælet for detaljerne, og det gode håndværk fornægter sig ikke”. “Der må siges at være dømt pletskud på Det Ny Teater”. “Maria Lucia Heiberg Rosenberg er slagfærdig, flabet og sød, når hun som Annie Oakley charmerende synger “Hvordan får jeg ram på en mand?” og “De si’r kærlighed er vidunderlig”. Det er ikke kun som skytte, hun undgår forbiere, og hun fremstår bedre end nogensinde før. Bravo”.

Maria kan det hele som den fuldendte musicalperformer

★ ★ ★ ★
“Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Carsten Svendsen slår gnister af hinanden i Det Ny Teaters flotte og gammeldags »Annie Get Your Gun«. Den vanskelige udviklingskurve mestrer Maria Lucia Heiberg Rosenberg ret pragtfuldt. Hun er, ganske enkelt, en rigtig sød pige med ben i næsen. Fra det øjeblik, hun snotnæset og på bredt vesterbrosk gør sin entre som overraskende afdæmpet drengepige med de ektraordinære skydeevner til hun står modnet tilbage. Det er kærligheden, der gør hende til kvinde. Med sangene, Irving Berlins uforglemmelige melodier, som de emotionelle højdepunkter, de skal være, hvad enten det er det slagfærdige humør eller den følte inderlighed, der kaldes på. Maria Lucia kan det hele som den fuldendte musicalperformer. Next stop Eliza?”
“Kemien mellem de to, som skal lære at bøje sig mod hinanden, er helt i top. kulminerende i duetten “hva´som helst du ka´gør”, hvor temperamenterne slår gnister. Det er de to, der kan kunsten at gøre mennesker af skabelonerne, der for alvor giver musicalen den mening, den har lidt svært ved at mønstre. Hva´som helst, han ka´gør, det gør hun bedre. og omvendt. De er dens solskin og måneskin og stjerneskær”.

Det Ny Teater skjuter mitt i prick med Annie Get Your Gun

★ ★ ★ ★
“Det är en praktfull uppsättning med fantastiska kostymer, innovativ scenografi och otroligt duktiga musikalartister. Det finns inte en död minut utan allt händer i ett otroligt tempo. Det är även perfekt kemi mellan de två huvudrollerna. I huvudrollen som Annie ser vi Danmarks musikaldrottning Maria Lucia som visar upp hela sitt register. Maria visar att hon behärskar både komedi och drama och i numret ” Allt som du kan göra – kan jag göra bättre”  för vi höra att hennes röst klarar både opera och musikal. Marias motspelare Carsten Svendsen spelar världsmästaren i prickskytte Frank Butler som blir utmanad av Annie och förlorar både sitt hjärta och sin titel som världsmästare. Carsten har  hela tiden glimten i ögat och ger Butler de nyanser som behövs för att göra karaktären trovärdig”.

Det slår gnistor om Annie

“På det Ny Teater, Köpenhamns verkliga musikal-Mecca, spelas rollen som Annie av mångkunniga och alltid lika se- och hörvärda Maria Lucia. Och som hon gör det! Nyligen såg vi henne som Roxy Hart i gangstermusikalen Chicago, där hon var magnifik. Men tusan vet om hon inte är ännu bättre som Annie Oakley. Hennes utspel, temperament, förmåga att ”sätta” varje replik så att det fräser om det, och dessutom göra rättvisa åt alla Irving Berlins underbara örhängen, är i mästarklass. Frank Butler, Sitting Bull, Buffalo Bill, alltså Carsten Svendsen, Asger Reher och Flemming Kröll, får ursäkta – Maria Lucia stjäl föreställningen!”
“Mycket bättre, trevligare och mer storslagen underhållning än så här lär man få leta länge efter. Alla musikalintresserade rekommenderas således helhjärtat att göra en tur över sundet”.

Annie rammer næsten plet: God, men meget gammeldags musical

★ ★ ★ ★
“På Det Ny Teater sker det naturligvis i en deluxe udgave, der i den grad forkæler både ører og øjne. Det er en djævelsk flot opsætning, som Daniel Bohr har lavet, og han er så heldig at have noget nær det ideelle par til rådighed til hovedrollerne som de forelskede rivaler Annie Oakley og Frank Butler. Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Carsten Svendsen kunne næsten ikke være bedre. Søde, charmerende og selvfølgeligt smukt syngende.
Hun især understreger sin position, som dansk musicals ukronede dronning i disse år, men hun får sandelig kamp til stregen i den afsluttede ‘Hvad som helst du ka’ gør’’, hvor samspillet og -sangen mellem hende og Carsten Svendsen går op i en højere enhed”.

DEN VIRKELIGE ANNIE GAV KURSER I RIFFELSKYDNING

Skyderi for sjov og til en glad sang – det er musical og ikke Nørrebrogade.
★ ★ ★ ★★
“Det er en demonstration af, hvor godt Maria Lucia udvikler sit sceniske format fra forestilling til forestilling, og en lige så glimrende demonstration af det talent, Carsten Svendsen, der spiller Frank Butler, har vist gennem en lang række opgaver ikke mindst i det nordjyske med hovedroller på Aalborg Teater, og senest som Holbergs Niels Kliim ved indvielsen af det nye Vendsyssel Teater i Hjørring. En stemme og et temperament, en frækhed og en demonstrativt elegant distance til en rolle som Frank Butler – vi forventer slet ikke i sådan en musical hjertegribende psykologisk indføling hos hverken Frank eller hans Annie, vi forventer enkle figurer, der kan synge, spille komedie efter den bog, der grænser til tegneserie”.

Färgsprakande "Annie get your gun" i Danmark