Til bal på slottet

Den 15. Marts kl 19.30 var der inviteret til “Kunstnerbal” på Christiansborg af Hendes Majestæt Dronning Magrethe II.
Hendes Majestæt havde inviteret til aftenselskab for kunstnere inden for kunst, sport og kultur.
Det er 5. gang Dronningen afholder denne form for bal men min første gang som deltager (det skriver jeg fordi man muligvis kunne være heldig at blive inviteret igen en anden god gang… hihi. man kan da i hvert fald håbe).

Det var en formidabel aften, som jeg vil mindes for altid.
Man måtte ikke tage billeder, eller sidde med sin mobil telefon (hvilket man jo sådan set godt kan forstå, men prøv at tænk på hvor meget en vane det er blevet for os alle?!) det var ikke svært at overholde overhovedet faktisk, men jeg må indrømme at det gibbede i mig et par gange for at tage et par mindeværdige selfies med kollegaer eller beholde mindet om de fantastiske gobeliner som pryder riddersalen kreeret af kunstneren Bjørn Nørgaard og som er skænket til hendes majestæt ved hendes 50 års fødselsdag, et billede af tallerknerne, borddekorationen, maden osv. alt det man ellers plejer at kunne finde på “når man sådan er ude” 😉 men nu sidder de minder altså kun i hukommelsen. men det er nu heller ikke et helt tosset sted at være.

Jeg gik All-in, forstået på den måde, at det jo ikke er hver dag man bliver inviteret til royalt bal på et slot, så jeg kontaktede min ven og designer Lasse Spangenberg og drøftede snit til kjolen, samt talte muligheder i stof. For en ny kjole skulle da syes! Meget hurtigt blev det  klart at kjolen skulle være enkel, klassisk men med et moderne twist. lige som jeg allerbedst kan lide det. Resultatet kan i se i billedet til højre og jeg må indrømme at den endte med at blive alt det jeg havde drømt om samt meget mere:) jeg elskede kjolen på alle måder og den var helt fra bunden designet med henblik på at der også skulle danses Les Lanciers i den senere på aftenen. en danse disciplin som ikke just er helt “slæb” venlig 😉 så jeg fik en lille hægte i slæbet samt en “løkke” hvor jeg derpå kunne hænge slæbet op og “vupti” så kunne jeg bevæge fødderne frit. Kappen med de dramatiske skulderpudder, er også hægtet på og kunne derved tages af til dansen eller hvis det skulle blive for varmt(!). Stoffet var noget Lasse havde haft liggende i 3 år uden at have haft den helt rigtige idé til kjolesnit, men den kom altså her:) skoene jeg bar fandt jeg selv i magasin fra mærket Dúne og tasken jeg står med i hånden er et arvestykke fra min elskede Mormor, Lucia! (R.I.P.)

Håret og Makeuppen fik jeg hjælp til af Skønne Signe Eflund (som er min faste frisør). Vi blev hurtigt enige om at med den kjole skulle frisuren og makeuppen ikke larme for meget, men derimod omfavne det lidt kølige i kjolens snit og farve på en mere varm måde. Løst hår kunne det af god grunde ikke blive, da det ville sidde fast i Kappens skulderpudder og palietterne, så det blev et klassisk Hollywood look med bløde krøller. Som nogle af jer derude måske ved, så ELSKER jeg rød læbestift og havde derved naturligvis også i tankerne at læberne skulle være røde ved begivenheden, men under nærmere eftertanke, så føltes det forkert ved denne lejlighed, både fordi en rød læbestift kræver konstant “pleje” og opfyldning (og vi måtte ikke rejse os fra bordene under middagen!) og det hurtigt kan tage over fra looket. så vi gik for ‘nude’ negle og læber i stedet og det er jeg lykkelig for!

Efter en sidste prøvning hos Lasse Spangenberg, satte jeg mig i frisørstolen hos Signe kl. 13.30 og jeg hoppede i en taxa for lige at nå hjem forbi min lejlighed og skifte, kl. ca 17.10… haha, så nu tror jeg i forstår hvad jeg mener når jeg siger at jeg gik “all-in” 😉

Læs også hvad Signe Eflund selv skriver på sin blog om looket samt se flere billeder af processen på selve dagen. Signes søde assistent, Fine, sad også klar hjemme foran skærmen og tog skønne snaps mens vi ankom til Christiansborg.